Hier heb ik hier een handig trucje voor als iedere keer het quiltgaren van je klos af gaat en er niet gewoon op blijft zitten. Ikzelf heb deze garens in een deksel van een leuke ronde doos, zo ligt het quilt garen dat ik voor machine quilten gebruik makkelijk voor het grijpen, maar wat ik zo lastig vind, is dat het garen iedere keer van mijn klos afgaat. Toen ik laatst weer achter de naaimachine ging zitten en ik een klosje pakte en de hele garen kluwe mee kwam ( ik kan goed overdrijven 😉 ), was ik het ineens zat. Ik wist dat er nog wat lege strakke netjes van de knoflook lagen. Italiaanse nog wel van toen ik er nog woonde en toen was mijn mini klusje enorm snel geklaard.

Heel lastig al die losse garens.

EN KNIP, KNAP KNOP, DAT GAAT GOED, BINNEN DE KORTSTE KEREN HAD IK HEB VOOR ELKAAR!

Ik heb met 3 netjes dit hele stelletje aangepakt, het lijken wel rokjes, hahaha. Allemaal even op ongeveer dezelfde lengte geknipt, want dat staat wel leuk. En ik had 2 kleurtjes, dat maakte het nog leuker. Dus nu is het aan jullie om opzoek te gaan naar knoflookjes of iets anders waar zo’n strak netje omheen zit. Maar het kan ook met wat anders hoor! 

LYCRA of JERSEY

Wat ook mogelijk is om deze kleine ‘rokjes’ te maken van Lycra of Jersey. Als je ook naait heb je vast nog wel een afknipseltje liggen en anders vast een quilt vriend’in’ die naait. Eventjes de omtrek van het klosje meten, een naadje er in en klaar is Klaartje of Kees?

Snel klaar mijn klosjes met rokjes.
Allemaal een rokje aan en in een kringetje gaan staan 😉

Als laatste nog even dit leuke dingetje. In mijn beschrijvingen van mijn rulers staan altijd gratis tips. Die gratis tips wil ik ook met jou delen, gewoon gratis!!!
Geef je op voor mijn Quiltstudio Babette Gazette (mijn nieuwsbrief) en ontvang meteen deze tips over, hoe houd ik mijn ruler vast, hoe kan ik mijn ruler neerleggen in een blok en nog veel meer!

https://laposta.nl/f/ssdmpwta2d9p

Voor nu Quilty Greets, BABETTE.

https://www.ruletherulers.com